Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het beleid van de Bresser op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is gebaseerd op de 3 P’s: People Planet en Profit.

People

De Bresser is niets zonder haar medewerkers, zij maken het verschil.

Al onze medewerkers komen uit de regio, ze zijn uitstekend geschoold, ze zijn VCA-gecertificeerd en werken volgens de meest recente veiligheids-, Arbo- en milieueisen.

Het welzijn en de band met onze medewerkers is één van onze prioriteiten. Dat is de reden dat we ze een Periodiek Algemeen Geneeskundig Onderzoek (PAGO) aanbieden. Ook helpen we met het realiseren van ambities en stimuleren we persoonlijke ontwikkeling met behulp van opleidingen en cursussen. Op deze manier hebben we een echte de Bresser familie opgebouwd met grote onderlinge saamhorigheid en zeer gemotiveerde medewerkers.

Tot slot gaan wij voor diversiteit. We bieden gelijke kansen aan mannen, vrouwen, verschillende leeftijden en alle nationaliteiten. Dit houdt ons scherp. Zo investeren wij bewust in de mix tussen jong en oud door het aanbieden van stageplaatsen en leerplekken. We zijn dan ook een erkend leerbedrijf. Maar wij willen echt verder gaan door ook actief aan de slag te gaan met groepen met een achterstand op de arbeidsmarkt zoals mensen met een beperking. Binnen ons personeelsbestand vindt u dan ook een WAJONG gerechtigde.

Planet

De Bresser ziet een grote uitdaging in de leefbaarheid van onze- en toekomstige generaties goed te houden. Het antwoord hierop is duurzaamheid. In de huidige samenleving is duurzaamheid niet meer weg te denken en wij dragen hier graag aan bij. We zorgen voor duurzame, innovatieve oplossingen die voor onze opdrachtgevers én eindgebruikers nuttig zijn. Dit is de reden dat we binnen ons assortiment gebruik maken van de verf van de Sikkens EcoSure lijn. Dit zijn de meest duurzame producten binnen het Sikkens assortiment, maar ze leveren tegelijkertijd ook topkwaliteit. En ze voldoen daarnaast aan het EU-Ecolabel.

Een ander alternatief waar wij als de Bresser in investeren is duurzame energie in de vorm van een zonne-energie systeem. Dit systeem voorziet ons gebouw in de stroombehoefte. Daarnaast hebben wij in 2013 onze eerste elektrische auto aangeschaft. De aankomende jaren willen we ook met de bedrijfswagens overstappen naar het volledig elektrisch rijden.

Profit

Winst maken is cruciaal voor de continuïteit en de werkgelegenheid van de Bresser. Al sinds de oprichting in 1928 is de Bresser een zelfstandige onderneming. Ons doel is niet alleen om jaarlijks een gezond financieel rendement te halen maar ook om bij te dragen een de welvaart en een positieve rol te spelen in de maatschappij. Wij zijn dan ook maatschappelijk zeer betrokken op het gebied van sponsoring van maatschappelijke evenementen en organisaties. Vooral lokaal zijn we erg actief in het leveren van een bijdrage.

NEEM CONTACT OP MET ONS!

Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om u van de juiste informatie te voorzien.