Schilderwerk

Onroerend goed is een kostbaar bezit, dat goed onderhouden dient te worden. Schilderwerk, zowel binnen als buiten, is een belangrijk onderdeel van dat onderhoud. De staat van het schilderwerk is niet alleen bepalend voor het aanzien van een pand, goed schilderwerk zorgt er ook voor dat een gebouw in goede conditie blijft.

Binnen


Houtwerk dat mooi in de verf zit, een frisse of verrassende kleur op de muren: goed binnenschilderwerk betekent een verfraaiing van het interieur.

Maar het is meer dan dat. Het is algemeen bekend dat buitenschilderwerk belangrijk is voor de houdbaarheid van deuren en kozijnen. We staan er minder bij stil dat de staat van het binnenschilderwerk zijn weerslag heeft op het buitenschilderwerk, vooral bij de gevelkozijnen.

Wilt u eens iets anders met een interieur, maar weet u niet precies wat? U kunt bij De Bresser Schilderwerken ook terecht voor kleuradviezen.

Buiten


Het buitenschilderwerk is bepalend voor de levensduur van deuren, kozijnen en muren. Ook esthetisch gezien is het buitenschilderwerk van belang, want uw pand komt pas goed tot zijn recht als het met zorg onderhouden is.

U kunt bij De Bresser Schilderwerken niet alleen terecht voor de uitvoering van schilderwerk, maar ook voor een inspectie van de staat van onderhoud van onroerend goed en advisering over de aanpak daarvan. We kunnen u ook helpen een keuze te maken uit het grote kleurenaanbod, zodat uw pand een uitstraling krijgt die u bevalt en die bovendien past bij het gebouw en zijn omgeving.BTW - Tarief Schilderwerk


6% BTW voor woningen ouder dan 2 jaar!

Per 15 september 2009 is de lage BTW-regeling voor schilder- en stukadoorwerken verbeterd. U betaalt het lage BTW-tarief van 6% voor schilder- en stukadoorwerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar.

Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning. Dit betekent dat AF-erkende onderhoudsspecialisten geen 21% maar 6% factureren, een besparing van 15% op de rekening aan woningonderhoud.

BTW - Tarief Isolatieglas


Voor het plaatsen van isolatieglas in een woning ouder dan twee jaar, betaalt u 6% btw over de arbeidskosten.

Om de isolatie van woningen te bevorderen had de overheid een aantal jaren geleden een fiscale stimuleringsmaatregel bedacht. De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken hadden het lage btw-tarief van 6%. Het plaatsen van isolatieglas in ramen, deuren en kozijnen was hierbij uitgesloten. Sinds begin dit jaar vallen deze werkzaamheden ook permanent onder dit lage tarief.

De Winterschilder

Van oktober tot en met maart zijn wij actief als winterschilder. In die periode kunnen wij al uw schilderwerk tegen een speciaal tarief onder handen nemen, niet alleen binnen, maar ook buiten. Voor buitenschilderwerk in de wintermaanden maken we gebruik van speciale winterverven, die ook bij lage temperaturen een goed en duurzaam resultaat geven. Wanneer de weersomstandigheden erom vragen, zorgen wij bovendien voor een goede afscherming.