Naar alle waarschijnlijkheid wordt het laag btw-tarief op verbouwingingswerkzaamheden verlengd tot 1 juli 2015. Dit is het resultaat van het begrotingsoverleg tussen de regeringspartijen en welgezinde oppositiepartijen, melden bronnen in Den Haag. De maatregel zal tijdens de troonrede op Prinsjesdag op 16 september officieel bekend gemaakt worden.

Onderhandelaars spraken in februari 2013 al af het btw-tarief op verbouwingen en renovaties te verlagen van 21 naar 6 procent. Dit om de noodlijdende bouw te ondersteunen. In eerste instantie voor de periode van een jaar, daarna verlengd tot januari 2015. Nu hebben de onderhandelaars de periode dus opnieuw verlengd, en wel tot 1 juli 2015, aldus de berichten uit Den Haag.

De maatregel, bedoeld om de noodlijdende bouw te stimuleren, is niet te verwarren met het laag btw-tarief op schilderwerk; dat heeft een permanent karakter. Het laag btw-tarief voor verbouwingen is natuurlijk ook voor de schildersbranche een prima stimulans voor extra onderhoudsschilderwerk.

OnderhoudNL is verheugd dat het kabinet en de oppositie het lage btw tarief op arbeid bij renoveren en verbouwen willen verlengen tot 1 juli 2015. Dat is niet alleen belangrijk voor het banenbehoud, maar ook een stimulans voor opdrachtgevers om toch te kunnen renoveren en verduurzamen”, meent OnderhoudNL-voorzitter Ruud Maas. “Zo wordt het lichte herstel niet in de kiem gesmoord.”

 

1 Comment

  1. writeaessay schreef:

    write a paper for me http://dekrtyuijg.com/

    You actually reported that superbly!